Броени дни до момента, който наричаме “Черен петък“.  На него

...
Броени дни до момента, който наричаме “Черен петък“.  На него
Коментари Харесай

„Черен петък“: За какво да внимаваме при големите намаления?

Броени дни досега, който назоваваме “Черен петък “.  На него търговци всеобщо смъкват цените на своите артикули.

Как да се предпазим от подправени понижения, кои са най-търсените артикули и по какъв начин въздейства инфлацията – ето и отговорите .

Официално денят, в който търговците смъкват цените на своите артикули тази година, е 24 ноември.

„ Забелязва се че пониженията започват още при започване на ноември месец и през целия месец вървят пониженията чак до началото на декември. Намаленията варират от 10% до 70%, според дали е техника, дали са облекла даже и хранителни артикули. Имаме огромен растеж на човекопотока в комерсиалния център. Вижда се, че оборотът е по-висок. Спрямо предходната година сме с най-малко 10% растеж по отношение на продажбите “, изясни Цветомир Арсов, управител на търговски център.

Очакванията на търговците са за пик в продажбите и преди Коледа

За „ Черния петък “ се приготвят както търговци, по този начин и купувачи, само че по какъв начин въздейства инфлацията на пазара

„ Без извършване на покупки не можем да имаме висока инфлация. Данните, които ни демонстрират последно време е, че инфлацията понижава. Вече сме под 6%, като предходната година по това време бяхме с двуцифрена инфлация. Става по-лесно да се овладеят цените “, разяснява икономистът Стоян Панчев.

Въпреки повишаването на онлайн търговията, пик на клиентите се чака и във физическите магазини.

„ Миналогодишният „ Черен петък “ не беше мощен. Имаше търговци, които означиха сериозен растеж, само че имаше такива, които не направиха акция. Тази година следим нещо напълно друго - много търговци са с акции “, сподели Никола Илчев от „ Академия за електронна търговия “.

Данни на Асоциация за отбрана на потребителите демонстрират, че над 80% от българите в градовете ще пазарят

Според специалиста по цифров маркетинг Георги Малчев най-вече се купуват неща, на които хората знаят цените преди да бъдат понижени.

„ Неслучайно едно от нещата, които се купуват най-вече на " Черен петък ", са бебешки пелени, кафе, храни за домашни любимци. Хората знаят, че ги употребяват знаят какви са цените, познават марките. Самите търговци знаят, че е доста мъчно в тези категории да смениш цените и хората да повярват, че са преференциални “, уточни Малчев.

Експертите ни предизвестяват да бъдем деликатни при онлайн извършване на покупки и да съпоставяме цените.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР